JAR HOCKEY SATSER PÅ JENTENE

190127 Bærum Wildcats Stavangertur fra benken (1)

Jentehockey har vært et satsingsområde i klubben siden 2016. I samarbeid med vår naboklubb Jutul har Jar i dag tre lag i aldersbestemte jenteserier; JU10 (født 2011 og senere), JU13 (født 2008-10) og JU16 (født 2005-07). Samarbeidslaget kalles Bærum Wildcats og spiller med egne drakter i turkis med elementer fra klubbdraktene. 

Lørdag 4. januar 2020 deltok jentene på NRK Superlørdag i JU13 kamp mot Storhamar. Kampen kan sees på NRK TV - Bærum Wildcats starter 24 min ut i sendingen: https://tv.nrk.no/serie/superloerdag/2020/MSPO31020220/avspiller191215 NRK intervju på isen i CC Amfi

Trening og kamper

Treninger og hjemmekamper foregår i Jar Isforum (Storengveien 28, 1358 Jar) og Bærum Ishall (Hauger skolevei 5, 1351 Rud). JU10-laget trener 1-2 ganger i uken, mens de eldre lagene, dvs. JU13 og JU16, trener 3-4 ganger i uken med mulighet for ytterligere treninger og istid.


Sikkerhet

I jentehockey er det ikke tillatt med taklinger. Likevel utstyres jentene med standard hockeyutstyr som gir god beskyttelse mot skader ved fall, kollisjoner og andre situasjoner på isen. Og ettersom aktiviteten foregår på skøyter med glidende bevegelser forekommer belastningsskader langt sjeldnere enn i sammenliknbare idretter. Gjennom spillerlisensen er også jentene forsikret ved deltagelse på organisert trening og kamp.  


Kostnader

Hockey er en relativt rimelig idrett, spesielt i ung alder med lave treningsavgifter og et rikt tilbud av nytt og brukt utstyr til en fornuftig pris. Kostnader knyttet til reising er også begrenset; JU10 laget spiller kun mot andre lag i nærområdet, mens JU13 deltar i en regional østlandsserie og JU16 i en nasjonal serie. For de eldste lagene vil det være noe reisevirksomhet i forbindelse med kamper og cuper, men i begrenset grad utenfor østlandsområdet.  


Lån av utstyr

Laget har tilgang til et utvalg brukt utstyr som nye jenter kan låne inntil de vet om de ønsker å fortsette eller ikke. Dette inkluderer skøyter, køller, leggskinn, hjelmer m/gitter og diverse annet beskyttelsesutstyr. Det er ikke sikkert vi har alt i riktig størrelse, men vi skal strekke oss så langt vi kan for at nye jenter skal få prøvd seg på isen uten å måtte gå til innkjøp av nytt utstyr først.


Krav til deltakelse

Jar Hockey ønsker å være en klubb for alle – både for de som ønsker å satse 100% på hockey og de som også driver med andre idretter og aktiviteter. Fotball, bandy, teater og sprangridning er blant noen av de andre tingene jentene interesserer seg for. For oss er det viktigste at jentene er aktive og trives!


kontaktperson

Ved spørsmål om prøvespill, treningstider eller annen informasjon om Jar Jentehockey / Bærum Wildcats, vennligst ta kontakt med ansvarlig for Jar Jentehockey, Helge L. Nordtorp på mobil +47 41 63 74 30 eller epost helge@nordtorp.no.