Jar IL ishockey junior

 

PÅMELDING TRENINGSAVGIFT - (2022/2023)

 Vær oppmerksom på at det kan være fulle årskull hvis du vurdere å begynne med ishockey nå i høst - ta kontakt med lagleder før du melder på

541104_442841089092389_1051305822_n

Støtt barne- og ungdomarbeidet på Jar via grasrotandelen eller som sponsor direkte til lag og grupper ved å legge bedriftsarrangementer til Jar Isforum eller rett og slett ved å kjøpe en profilering i anlegget - på vegger eller vant - bidraget går til idrettsaktiviteten og laget!

Det er i sesongen 2021/2022 påmeldt 24 lag i seriespill i følgende årganger:
Jenter: JU8-10, JU11-13, JU14-16 + Gutter: U8, U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U18

Kontaktinfo og administrasjon
Utstyrsguide


VÅR VISJON OM SPILLERUTVIKLING I JAR HOCKEY

Sportslig plan "Blå tråd"

Jar ishockey har en lang historie som går helt tilbake til oppstart i begynnelsen av 1950-årene. Klubben har vært med på mange oppturer i norsk ishockey og har vært både en topp- og en breddeklubb med godt tilbud på de fleste alderstrinn. Vi kan se tilbake på de siste 20 årene med utendørs kunstisflate som sårt har trengt oppgradering, men har med stolthet klart å snu en drøm til å bli virkelighet med endelig å kunne tilby ishockey i en flott ny ishall. Vi ønsker å tilby barn og unge spennende og utviklende aktiviteter basert på stolte skøyte- og ishockeytradisjoner fra Jar.

_DSC2180
Lærerplanen for skøyteskolen er basert på en kombinasjon av undervisningsmateriell fra Norges ishockeyforbund DNSH / Tre Kronors Hockeyskole / Frisk ishockey junior. Gjennomføringen står trenere som selv har vokst opp med å spille på Jar for. Skøyteskolen og spillerutvikling er viktige elementer for å bygge klubben på nytt - nå under fantasiske forhold i Jar Isforum. Vi samarbeider forøvrig med andre klubber i regionen (Holmen, Jutul og Frisk) for å styrke ishockeysporten i hele vårt område.

Vi jobber målrettet for å gi et tilbud med kvalitet til så mange som mulig

SE BILDER FRA JUBILEUMSTURNERING: HER

IMGP0636
Fra U11 spilles det på full bane, U8-U9-U10 spiller på tvers på delte baner.

Ishockey betrakter vi ubeskjedent, men faktisk ikke uten grunn, som verdens beste og mest utviklende barneidrett. Balanse, koordinasjon, utholdenhet, styrke, spillerforståelse og samarbeid er bare noen av mange stikkord. Det er som å spille fotball på glatt is i tredobbelt tempo. Ingen andre barneidretter gir mer tilbake teknisk, taktisk og fysisk, og på isen kommer lærings- og mestringsopplevelser fort og ofte.

"Jar-veien" går gjennom Jar’s skøyteskole og videre til junioravdeling for 7 åringene til juniorspill i tenårene. Fra første til siste skøytetak og alle årene i mellom, utvikles hockeyspillere av gode trenere i et gjennomtenkt opplegg, der alle utvikler ferdigheter, gis sportslige utfordringer og der treninger, kamper og garderobemiljø gir felleskap og tilhørighet.

"Jar-veien" bygger på høyt aktivitetsnivå og mye idrettsglede. Det krever sitt i tid og engasjement, men det gir enormt mye tilbake. Jar Isforum blir et treffpunkt og miljøet et fellesskap, også for de foresatte. Voksne som følger lagene blir kjent med hverandre og hverandres barn, og deler nye og spennende opplevelser fra år til år, mens vi lever med laget og støtter ungene våre!

"Jar-veien" vil for noen få ende opp med å spille på toppnivået for seniorer i norsk eliteserie. Det legges opp til et tilbud for de som ønsker å bli best gjennom et samarbeid med NTG i Frisk Asker, men det viktigste målet er veien i seg selv og hva den gir av læring og glede underveis. Barne- og ungdomsidretten skal være positiv og spennende for de mange, samtidig som den åpner muligheter også for den som har vilje og evne til å gi noe ekstra.

Det skal være attraktivt å begynne med ishockey, morsomt mens man holder på, og noe positivt å se tilbake på i etterkant. Vi ønsker å gi en berikende fritidsinteresse for livet, enten den utøves som spiller, dommer, trener, leder eller på tribunen. 

IMGP0286 (1)
Jar hockey junior har fokus på målvaktsutvikling, ønsket er 2-3 keepere pr.lag.

LAG- OG SPILLERUTVIKLING FRA 7 ÅR

1. etappe: Rekruttering

 • Aldersgruppen fra 5 åringer på skøyteskolen er en begynnelse og fra 7 til 10 år består lagene av U8,U9, U10, U11
 • Det yngste laget, U8 er for 7 åringer, men med mulighet for inntak av 6 åringer.
 • De eldste lagene (U9-U11) deltar i et organisert seriespill uten tabeller, og alle (også U8) spiller treningskamper og cuper.
 • Vi ønsker fulltegnende grupper og vil ha nye spillere inn straks det er ledige plasser.
 • Det er ikke viktig at man er flink før man begynner, men at man er ivrig og har lyst.
 • Treningen omhandler individuell ferdighetsutvikling, som er skøyteteknikk, puck-kontroll, pasninger og skudd.
 • Øvelsene skal være lekpreget og morsomme, samtidig som de gir systematisk læring
 • Alle lærer, alle utvikler seg, alle får ferdigheter og alle får mestringsopplevelser.
 • I tillegg er det ønskelig at spillere får tilhørighet til utebanen på jar gjerne med at lagkamerater møtes på banen.
 • Organisert treninger + skøytelek på fritiden = god start som ishockeyspiller.
MMA_0530
Jar er som breddeklubb avhengig av foreldretrenere med støtte fra eldre spillere i Jar. Elias Kiær, Jesper Berglund og Victor Haavaldsen (U18) har vært assistent-trenere på junior-lagene sesongene 2013/2014/2015.

LAG- OG SPILLERUTVIKLING FRA 11 ÅR

2. etappe: Videreføring

 • Aldersgruppen 11 til 12 år består av lagene U12 og U13.
 • Her er ikke målet å rekruttere nye, men å ta vare på, videreføre og videreutvikle.
 • Det skal være de mest stabile årene av alle, med å få spillere inn og få spillere ut.
 • Målsetningen er å ha ett til to lag per årskull og treningssamarbeid mellom lagene.
 • Gradvis blir det noen flere tilfeller at spillere deltar i annen lagenhet, for tilpassede sportslige utfordringer, også i kamper.
 • Barneidrettsbestemmelsene følges fullt ut og gjelder til og med året de fyller 12 år.
 • Aktivitetsnivået øker, med minst 3 treninger de fleste ukene gjennom sesongen, mest istreninger, men også noen trening utenfor isen.
 • Målet er at alle i gruppa videreutvikler ishockeyinteresse, ferdigheter og treningsglede.
 • Det er ønske om påmelding til cuper og flere kamper. Det gir en tilbakemelding på hvor vi står utviklingsmessig og ferdighetsmessig.
IMGP0430
Årets høydepunkt for store og små: "Juniorspillerne mot "Parents Devils"

LAG- OG SPILLERUTVIKLING FRA 13 ÅR

3. etappe: Konkurrere

 • Aldergruppen 13 til 14 år består av lagene U14 og U15
 • Disse aldersklassene defineres ikke som ”barneidrett”, men som ”ungdomsidrett”
 • Aktivitetsnivået blir høyere, med flere kamper, cuper og reiser.
 • Antallet istreninger øker til 3-4 per uke, og det blir gradvis mer av barmarkstrening og fysiske tester.
 • Det blir mer fokus på samspill og samhandling under trening og i kamper.
 • Tilbudet I Jar tilpasser treningsvillige spillere med ishockeyinteresse.
 • Målsetningen er å kunne gi alle et godt og tilpasset tilbud med god kvalitet.
 • Spiller utvikling er fortsatt viktigere enn resultater, og målet er å ta vare på, gi utfordringer til og utvikle mange spillere
smugshot_6512620-L
U13 er første år i ungdomsidrett og  kontakt og taklinger blir en del av spillet.

LAG- OG SPILLERUTVIKLING FRA 15 ÅR

4. etappe: Prestere eller ha fritidssyssel

 • Aldersgruppen fra 15 år består av lagene U16 og U18
 • I denne alderen er klubbens hovedoppgave å gi et godt sportslig tilbud hvor spillere, som har vært en del av et godt miljø gjennom barne- og ungdomsårene, kan fortsette å ha det moro sammen.
 • De søm ønsker å bli best skal ha hatt et godt kvalitativt tilbud i Jar, og det skal gjennom et samarbeid med Frisk Asker og NTG legges til rette for videre utvikling i Frisk Asker fra 15-16 årsalderen.
 • Jar har som målsetting å gi tilbud til spillere på alle alderstrinn. Når spillere melder overgang til Frisk Asker, vil Jar søke å fylle opp lagenhetene med spillere fra andre klubber i Asker og Bærum som ikke ønsker eller får et tilbud i miljøer hvor det satses.
_14_8337-Jar150219-XL
Bror Sebastian Berglund (97) debuterer på A-laget, og noteres med scoring i sin første kamp som endte med seier mor Kongsberg 19/02/15 - Gratulerer Brors!

DOMMER-, TRENER- OG LEDERUTDANNING

Jar er trolig den klubben i landet med størst vekst i antall lag og spillere og har et stort behov for å utdanne dommere, trenere og idrettsledere. Vi ønsker derfor ekstra fokus på ungdommer og foreldre som ønsker å gå idrettslederkurs og/eller trenerkurs i regi av NIF og NIHF  

IMGP8657
Kretsdommer Victor Haavaldsen (97), kampleder i Jar Isforum under juniorturnering. Per Bergan (96) og Victor er blant klubbens dommere. 

POLITIATTEST
:

Krav til politiattest i Jar IL

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paraolympiske komité (NIF) vedtok 10.mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- og ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Ordningen trer i kraft 1.januar 2009.

I Jar IL blir ordningen håndtert på følgende måte:

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest.

Dette gjøres i samråd med: 

Jar IL's leder:
Niels Kiær
e-post: kiaer@rime.no
Telefon: 908 28 258

Ansvarlig for politiattester i IL'et har taushetsplikt overfor uvedkommende i forhold til de opplysninger de får kjennskap til. Politiattesten inneholder kun opplysninger om personer for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personer om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis.

Innhenting på en-to-tre: Politiattest

 • Søknaden om politiattest fylles ut av idrettslaget og den søknaden gjelder for, og undertegnes av begge. Levering kan gjøres elektronisk eller som brev
 • Politiet sender attesten som ordinær post til den søknaden gjelder for. Den sendes ikke til idrettslaget
 • Den søknaden gjelder for, skal framvise sin politiattest til Niels Kiær.

Jar IL skal ikke lagre attesten, men kun få den framvist til gjennomsyn. Personer som ikke har framvist politiattesten uten merknad, kan ikke settes til oppgaver som innebære et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Med vennlig hilsen'
Styret i Jar IL

Jar_logo