Jar IL feiret 80 år 2.februar 2014

Publisert 04.02.2014 08:48


Stor turnering for de yngste i Jar Isforum på jubileumsdagen!

i-8HHfRfd-L   i-H5jprX8-L   i-TWxgP5V-L
i-9r5cqHm-L (2)   i-G7gghS3-L   i-mx2zfng-L
i-JmGqg8P-L   i-BfQG4z6-XL   i-RmZdPRz-XL

Se flere bilder fra jubileumsturneringen her

Mer enn 500 gjester og spillere var innom da Jar idrettslag søndag markerte sitt 80 års-jubileum i klubbens flotte ishall - Jar Isforum. Dette er første sesongen i det nye anlegget, og jubileumsdagen ble feiret med turneringer i hockey for de yngste lagene. (Seriespill for 9-åringene og treningskamper for U8, U10 og hockeyskolen.) Fra morgen til kveld ble det gjennomført kamper for mer enn 12 lag og 200 spillere. Alle naboklubbene i Asker og Bærum var med og delte dagen med jubilanten på Jar. Holmen, Jutul og Frisk deltok i forskjellige aldersklasser i tillegg til Manglerud Star, Skedsmo, Hasle Løren og Lørenskog.

”Det har vært en utrolig rekruttering av yngre medlemmer til klubben etter oppstart tidlig i fjor høst” sier Bjørn Libæk som sammen med Ivar Clausen har jobbet i over 20 år for å realisere den nye ishallen. Første halvår kom det 120 nye juniormedlemmer som fra neste sesong vil delta på minst 5 lag i de yngste årsklassene. Skøyte- og hockeyskolen ble tidlig populær og har enda større forventninger til neste års aktivitet. Juniorene trener til faste tider hver tirsdag og lørdag. ”Full parkeringsplass er et luksusproblem” sier Ivar Clausen som nå også har barnebarn på isen flere ganger i uka. I andre enden av junioravdelingen har klubben et U18-lag i 1.divisjon, og av ”eldre juniorer” et A-lag i 3. divisjon og 2 veteranlag i 1. divisjon - Jar Oldtimers og Jar Oldstars. Sistnevnte tok sølv i årets Norgescup på Lillehammer.

Jar IL’s historie

Da Jar IL ble etablert hadde de grupper i bandy, fotball, friidrett og ski (hopp og langrenn). Håndball kom inn på 40-tallet og er i dag en stor og veldrevet avdeling. Nytt av fjoråret er en curlinggruppe som består av svært erfarne og etablerte curlingspillere som trener på det nye anleggets fire curlingbaner. Gruppa viser fin utvikling og har et lag i Norgescup’en. I tillegg har de fokus på curlingaktivitet for ”unge i alle aldre” både for bedrifter og private. Ny gren som vurderes i Jar IL er kunstløp. ”Det er mye å ta tak i om dagen, og utrolig inspirerende å arbeide for lokalmiljøet” sier Niels Kiær, leder i Jar IL.

Jar_logo