Nasjonal hockeycamp for jenter

Publisert 30.06.2021 12:12

De siste dagene har over 50 jenter møttes til hockeycamp på Jar. Med et stjernespekket trenerkorps på plakaten var det påmeldt jentespillere tilhørende 20 forskjellige hockeyklubber, fra Kristiansand i sør til Narvik i nord. 

IMG_7693
Jar Ishockey er en av de raskest voksende hockeyklubbene i Norge og har siden 2016 jobbet systematisk med å bygge opp et eget jentemiljø. Med tre aldersbestemte jentelag og nå egen jentecamp har klubben nådd en ny milepæl.
 
  • Vi er kjent i hockey-Norge som en klubb som satser på jentene. Med egen nasjonal jentecamp tar vi et enda et steg, men vi er ikke i mål før vi har etablert oss med eget damelag, sier Knut-Henrik Spets, daglig leder i Jar Ishockey. 
Dette er første gang det arrangeres jentecamp på Jar, men det blir neppe den siste. Klubben er allerede i gang med å planlegge en ny camp neste sommer og tar sikte på å gjenta suksessen med bruk av både egne og innleide trenerkrefter. I tillegg til Jørgen Salsten (trener JU18 landslaget) og Magnus Evensen (trener damelandslaget) hadde landslagspillerne Andrea Dalen (Djurgården) og Josefine Engmann (Modo) tatt turen hjem fra proffspill i Sverige.
 
  • Det var til stor inspirasjon for jentene å bli trent av og henge med sine forbilder på landslaget. At trenerne fra landslaget også stilte opp satte en ekstra spiss på det hele og gav jentene den ekstra energien som kreves for å gjennomføre en tredagers camp med full innsats, sier Helge L. Nordtorp, leder for jentesatsingen i klubben. 
På grunn av koronapandemien var det lenge usikkert om campen kunne gjennomføres, men utrullingen av vaksiner og avtagende smittetrykk reddet situasjonen. For sikkerhets skyld ble det på forhånd klarert med kommunen at campen kunne gjennomføres innenfor gjeldende smittevernregler. 
 
  • Etter over ett år med smittevern har det blitt en del av hverdagen, men vi ser nå selvfølgelig fram til å isteden bruke all vår energi på å skape en best mulig treningshverdag for barna – det fortjener de, avslutter Spets.
IMG_7711

IMG_5175