Oppdatering smittevern 11.03.20

Publisert 11.03.2020 11:58
Hovedstyret i Jar IL har tatt beslutningen om at familier som har èn eller flere i hjemmekarantene, ikke skal delta i klubbens aktiviteter inntil videre. Dette betyr at de som av kommuneoverlege ikke har fått karantene, men har familiemedlemmer som har fått, allikevel skal avstå. 
 
FHI og HD uttaler at de ikke har nok kunnskap om hvordan man skulle håndtere personer som lever sammen med noen som er i hjemmekarantene, derfor velger vi å henstille til å bli hjemme til 19/3 - Beslutningen gjelder ut denne uka og er effektiv med umiddelbar virkning. 

Beslutningen er basert på en samlet utviklingen i Bærum siste 2 døgn, samt råd fra NIF ift større arrangementer, og styret har valgt at denne holdingen skal gjelde ut denne uka (uke 11). Dette fordi vi vurderer at vi er i en gråsone når det gjelder anbefalte tiltak.
 
  • Det er i normalsituasjon nærmere 5.000 besøkende i Jar Isforum hver uke, og over 500 pr dag selv om det er spredt ut over mange timer og over relativt store områder.
  • NM i curling i Jarhallen førstkommende helg er avlyst, og flyttes til høsten.
  • NIHF region VV (U8-U10) har avlyst alle serie-turneringer resten av sesongen, derav én turnering i Jar Isforum førstkommende lørdag. Disse turneringene involvere normalt 3-400 mennesker, selv om det trolig var færre forrige helg.
  • Treninger, aktiviteter, stevner og kamper går foreløpig som planlagt, inntil videre. (Dersom ikke annet er kommunisert i hver gruppe)
  • Kiosken i Jar Isforum stenger, det tilbys selvbetjent på eget ansvar.
  • Det er for øyeblikket ikke rapportert noen syke i tilknytning til vår aktivitet - det betyr ikke at det kan utelukkes
Nye vurderinger tas løpende.

Videre: De som skal delta på skøytetreninger, bes om å skifte hjemme og møte "direkte på isen". Videre ber vi dere om å unngå dusjing i hallen - og avstå totalt fra å dele drikkeflasker.
 
Takk for forståelsen og at dere alle bidrar i denne situasjonen.
 
Har dere spørsmål eller kommentarer, ta kontakt med medlem.jaril@gmail.com

hygieneplakat_smitte_koronavirus
20200129 Hygieneplakat-engelsk